Als je diabetes hebt, kun je problemen krijgen met je voeten. Vooral wondjes aan de voeten komen veel voor. Diabetische voet is een complicatie van diabetes waarbij er veranderingen in de bloedvaten en zenuwen van de voet plaatsvinden. Dit kan leiden tot gevoelloosheid, verminderde bloedcirculatie en een verhoogd risico op wonden en infecties. Je kunt voetproblemen voorkomen door goed voor je voeten te zorgen en ze vaak te controleren of te laten controleren door een medisch pedicure.

Symptomen van een diabetische voet kunnen onder andere zijn:

* Droge voeten of kloofjes
* Minder gevoel, tintelingen of pijn
* Vaak koude voeten
* Verandering van kleur en/of temperatuur aan tenen of voeten
* Wonden en zweren (ulcera) die moeilijk genezen

Als je schoenen draagt die niet helemaal goed zitten en die bijvoorbeeld ergens knellen, veroorzaakt dat vaak wondjes. Draag je helemaal geen schoenen, zoals op het strand, dan krijg je ook sneller een wond.

Een medisch pedicure kan helpen bij de behandeling van een diabetische voet door onder andere het controleren van de voeten op eventuele wonden of infecties, het verwijderen van eelt en het adviseren over voetverzorging. Het is belangrijk om regelmatig de voeten te laten controleren door een medisch pedicure om complicaties te voorkomen.